https://www.usmedia.nl/
  • 6 minuten

    Meer samenwerking, flexibiliteit en eigen regie? Het kán!

    “We zijn er heel blij mee – en we kregen gisteren onze eerste nieuwe donateur á € 1.000 per jaar binnen! Nu al succes 😉 .” Een dag na de release van hun nieuwe website stuurt Kirstin Poot, hoofd Marketing Communicatie en Fondsenwerving van het Zuid-Hollands Landschap, een enthousiaste mail aan het team van us media. De website van ZHL is de eerste van een serie ’landschap-websites’ die us media dit jaar ontwerpt en bouwt, op basis van de ngo-suite.
  • 3 minuten

    De ideale opdrachtgever heeft idealen (en vertrouwen)

    SIDN is zo’n klant. Al vanaf 2013 werken wij met hen samen aan optimaal beheer van het NL-domein, het versterken van de SIDN-positionering en het maken van impact op het gebied van cybersecurity en online identity. In het SIDN Klantverhaal vertelt online communicatiespecialst Nicole Wedler wat voor haar organisatie de meerwaarde is van onze langdurige samenwerking. Naast het partnership met SIDN zijn er ook steeds meer goededoelenorganisaties waar wij een perfecte match mee hebben.
  • 5 minuten

    Vertrouwen (en plezier) als voorwaarde voor langdurige samenwerking

    Het partnership begon met de vernieuwing van de ‘behoorlijk verouderde’ SIDN-website, daarna volgde de herontwikkeling van het portal voor registars (domeinnaam aanbieders). In 2015 werkten de partners samen aan de websites voor SIDN Fonds en SIDN Labs. SIDN kreeg dat jaar ook een nieuwe huisstijl, wat vroeg om en compleet redesign van sidn.nl. Grote en kleinere projecten volgden, elk jaar wel een paar. online veiligheid Nicole: “Het leukste project dat we samen ontwikkelden was voor mij de campagnewebsite voor meer bewustzijn van je online veiligheid: ‘hackman.
  • 6 minuten

    Dealen met Wordpress: een professionelere aanpak

    waarom Wordpress? Het antwoord is vooral praktisch. Wordpress is een van de meeste gebruikte CMS’en ter wereld. Als web-agency krijg je vroeg of laat te maken met een Wordpress-installatie, of je wilt of niet. Veel klanten zijn gewend zijn om in Wordpress te werken. Om al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen besloten wij in 2012 met lichte tegenzin onze toolbelt uit te breiden met Wordpress. Maar dan wel Wordpress à la Us Media.
  • 3 minuten

    Google Cloud Platform: door developers, voor developers

    Het is een van de redenen waarom ik bij Us Media werk: hier vinden we het belangrijk de allernieuwste technologie onder de knie te hebben, standaardoplossingen beter te maken en continu te innoveren. Er is dus altijd ruimte om jezelf te ontwikkelen, te onderzoeken en te experimenteren. Daar leent Google’s open platform zich perfect voor. GCP heeft geweldige oplossingen die je als developer zó kunt gebruiken, maar voor mij is de uitdaging om die standaardoplossingen uit te pluizen, te herijken en er maatwerk applicaties mee te ontwikkelen die perfect aansluiten bij wat een klant nodig heeft.
  • 3 minuten

    Online technology geeft boost aan SDG’s

    Je kent ze vast wel: de SDG’s - Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zeventien doelen met daaronder 169 targets, afgesproken door de UN-landen, om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Us Media zet zich er met liefde voor in. Veel van onze opdrachtgevers dragen bij aan het behalen van de SDGs. Zo maken goededoelenorganisaties als Plan Nederland, Amnesty International, Wilde Ganzen en SOS Kinderdorpen zich sterk voor meerdere doelen.
  • 3 minuten

    deallerbestetaartenbakkervannederland(.nl)

    Wanneer een reeks karakters niet willekeurig is, maar verschillende woorden vormt, zie je dat meteen. Zeker als het je moedertaal betreft en jij ouder bent dan pakweg een jaar of 7. Heb je de taal goed onder de knie en lees je boeken en kranten, dan neemt het aantal woorden dat je herkent in een reeks karakters snel toe. Ken je de taal niet, dan blijft een reeks tekens gewoon een reeks tekens.
  • 8 minuten

    Het belang van accessibility

    Zorgen dat je website toegankelijk is voor álle bezoekers; dat verstaan we onder accessibility. Digitale toegankelijkheid moet ervoor zorgen dat mensen met een functionele beperking (zoals doven, slechthorenden en (kleuren)blinden) en mensen met autisme, dyslexie of een motorische beperking niet afhaken als ze jouw website bezoeken. En dan is er nog de groep ‘gewone’ gebruikers die ervoor kiest het toetsenbord te gebruiken bij hun sitebezoek. Iedereen moet gebruik kunnen maken van websites, webshops en andere online platforms.
  • 1 minuut

    Everyone’s a winner

    Emerce, het multichannelplatform over online business en marketing, heeft zich in de 20 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot kennis- en inspiratiebron voor beslissers in de e-business. Elk jaar verschijnt met enig tromgeroffel de speciale uitgave Emerce100, waarin e-businessleveranciers - van digital marketeers tot mobile providers - worden beoordeeld op knowhow, prijs, kwaliteit en dienstverlening. En tadáááá: Us Media zit bij ‘de belangrijkste spelers in de markt’! De 632 beste Emerce100 heet natuurlijk zo omdat men oorspronkelijk de 100 beste bedrijven in e-business selecteerde.
  • 3 minuten

    Nieuwe Website Us Media Live

    Eindelijk… Een nieuwe website! Het kostte behoorlijk wat bloed, zweet en tranen, want zoals dat gaat bij Us Media: iedereen heeft overal een mening over. Uiteindelijk kozen we voor een stapsgewijze aanpak, waarbij iedereen tussen de bedrijven door een bijdrage leverde aan het eindresultaat. Én aan het vervolg - een website is tenslotte nooit af. Benieuwd naar jullie reacties!

  • 4 minuten

    Wat zijn Progressive Web Apps?

    Progressive Web Applications voegen het beste van mobiele sites en native applicaties samen met behulp nieuwe (web) technologieën om gebruikers de best mogelijke ervaring te geven - betrouwbaar, snel en engaging. Belangrijk punt bij Progressive Web Apps is dat ze in essentie overal werken, maar in moderne browsers zijn ze supercharged. Deze gelaagdheid of ‘meegroeicapaciteit’ is de ruggengraat van een Progressive Web App. De Belangrijkste Principes “A Progressive Web App uses modern web capabilities to deliver an app-like user experience.
  • 3 minuten

    Koken met kippenvel

    Sinds ik een tijdje geleden een geweldige ervaring had met het project Koken in een andere Keuken, speelde het door mijn hoofd om Us Media ook eens op te geven voor dit mooie project. Destijds had ik alleen maar geobserveerd en wat gekletst met de vrijwilligers, maar nu wilde ik ook het échte werk doen: een gezonde maaltijd koken voor 45 daklozen. Een kookteam had ik zo bij elkaar en 15 november jl.
  • 2 minuten

    Reken af met tijdrovende jojo-feedback loops

    Wie herkent het niet. Talloze ontwerpen met exotische bestandsnamen die over en weer worden gestuurd tussen klant en bureau voor feedback. Feedback die vervolgens komt in de vorm van gefragmenteerde excel bestanden, telefoontjes en mails. Misverstanden liggen levensgroot po de loer om nog niet te spreken van onnodig uitzoekwerk en ergenissen. Gelukkig kan het anders.

  • 4 minuten

    Spang Makandra, beste onderneming

    Het Surinaamse internetbedrijf Spang Makandra – mede opgericht door het Amsterdamse digital agency Us Media – is uitgeroepen tot Beste Onderneming 2013 door de leden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Volgens de vereniging hebben “creativiteit, oplossingsgericht denken en wilskracht” Spang Makandra gemaakt tot wat zij is vandaag. En daar zijn we natuurlijk erg trots op!

  • 2 minuten

    We are Hiring Multiple Senior Creatives

    You will be responsible for bringing concepts and designs to life using HTML5/Javascript technology. Your output will be a top quality user experience across all modern browsers and platforms.

  • 3 minuten

    Instant Inspiration in de Houthavens

    Als ‘Houthaven-bewoners’ van het eerste uur (2010) en grote fans van dit opwindende gebied, waren wij zeer blij met de opdracht van projectontwikkelaar Heren2: ‘Help ons de Houthavens te promoten’. Een full-service traject, waarbij Us Media alles - van concept tot productie - voor haar rekening namen.

  • 2 minuten

    Bot vindt bug

    Het was niet zómaar een game waar onze opdrachtgever ons voor wilde inschakelen. Deze game zou als actie slechts kort online staan en de verwachting was dat de traffic flink hoog zou worden vanwege het mooie prijzenaanbod. Twee weken lang, 24 uur per dag zou de game gespeeld worden - de factor TIJD speelde een belangrijke rol in het succes van de game.

  • 3 minuten

    Agile verwelkomt veranderingen

    In de loop van een (digitaal) project komen bijna altijd nieuwe ideeën op. Ideeën over hoe een applicatie optimaal kan functioneren, bijvoorbeeld. Of voortschrijdend inzicht over wat gebruikers nou écht nodig hebben. Met een agile-werkwijze kan daar meteen op worden ingespeeld. Wel zo efficiënt.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.