https://www.usmedia.nl/

3 minuten

Geschreven door: Jordy Boer

Google Cloud Platform: door developers, voor developers

Waarom wij voor GCP kiezen

  • technology
  • google cloud platform
  • data
  • cloud

Het is een van de redenen waarom ik bij Us Media werk: hier vinden we het belangrijk de allernieuwste technologie onder de knie te hebben, standaardoplossingen beter te maken en continu te innoveren. Er is dus altijd ruimte om jezelf te ontwikkelen, te onderzoeken en te experimenteren. Daar leent Google’s open platform zich perfect voor.

GCP heeft geweldige oplossingen die je als developer zó kunt gebruiken, maar voor mij is de uitdaging om die standaardoplossingen uit te pluizen, te herijken en er maatwerk applicaties mee te ontwikkelen die perfect aansluiten bij wat een klant nodig heeft. Als Google Cloud Architect begrijp je precies hoe Google het platform heeft gebouwd, waarom bepaalde dingen werken zoals ze doen, hoe het platform beweegt in bepaalde situaties rondom jouw toepassing.

Die inzichten geven je allerlei extra mogelijkheden. In feite bouwt Google solutions voor zichzelf, maar iedereen kan er z’n voordeel mee doen. Google’s cloud platform is door developers, voor developers; dat merk je en dat maakt het heel cool.

Google’s cloud platform is door developers, voor developers; dat merk je en dat maakt het heel cool.

Drie cloud-concurrenten

Als het gaat om computing, dataopslag en -flexibiliteit, schaalbaarheid en kosten ontlopen de drie cloud-concurrenten Amazon (AWS) en Microsoft (Azure) en Google (GCP) elkaar trouwens niet heel veel.

AWS heeft als marktleider de meeste grote klanten in beheer, biedt een enorme range aan services en heeft het meest omvangrijke netwerk van wereldwijde datacentra. Azure heeft een breed aanbod aan functionaliteiten en wordt door gebruikers van Microsoft-software bij hun migratie naar de cloud vaak gezien als meest logische keuze. Google is weliswaar de kleinste aanbieder, maar overtuigt met uitstekende prestaties, goede security en een sterk aanbod in onder meer Big data, AI, analytics en machine learning.

Developer experience

Is onze voorkeur voor werken met GCP daarmee vooral gemotiveerd vanuit het oogpunt van developer experience? Eh…ja. Zo zou je het kunnen zeggen. Wij werken volledig cloud-native en dat wij Google Cloud-partner zijn betekent voor mij als developer: werken met cutting edge technology, onderdeel zijn van een snelgroeiende tech-community, eenvoudig toegang tot goede standaard solutions, mogelijkheid om slimme maatwerk toepassingen te maken en mij iedere dag weer verder ontwikkelen.

Super voor mij, geweldig voor mijn collega’s, maar wie er het meest van profiteren dat wij ons als developers helemaal thuisvoelen op het platform van Google, dat zijn natuurlijk onze klanten. Voor hen blijven we onderzoeken, experimenteren en studeren, voor hen duiken we nog dieper in de top-notch solutions van GCP, en maken we complexe maar toch veilige, schaalbare en slimme applicaties die tastbare resultaten opleveren.

Jordy Boer

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.