https://www.usmedia.nl/

3 minuten

Geschreven door: Anne-Jet

Koken met kippenvel

Us Media-team kookt in een andere keuken voor 45 daklozen. Gaan we vaker doen!

  • koken
  • vrijwilligerswerk

Sinds ik een tijdje geleden een geweldige ervaring had met het project Koken in een andere Keuken, speelde het door mijn hoofd om Us Media ook eens op te geven voor dit mooie project. Destijds had ik alleen maar geobserveerd en wat gekletst met de vrijwilligers, maar nu wilde ik ook het échte werk doen: een gezonde maaltijd koken voor 45 daklozen. Een kookteam had ik zo bij elkaar en 15 november jl. waren we aan de beurt.

Koken in een andere Keuken

Koken in een andere Keuken vindt plaats bij het Stoelenproject: de opvang voor dak- en thuislozen in de Marnixstraat in Amsterdam. Het concept is eenvoudig:

  • Je verzamelt een groepje van vier vrienden, collega’s of familieleden.
  • Je regelt € 100 om boodschappen mee te doen.
  • Je besteedt er een gezellig middagje aan (samen koken is altijd gezellig!).
  • Je zet een heerlijke warme maaltijd op tafel voor 45 daklozen.

De dag - zaterdag 15 november

Mooi om van de organisatie te horen dat veel gelegenheidskookclubjes zelfs meerdere keren per seizoen komen koken: van politici, werknemers van bedrijven en leden van serviceclubs tot studenten, vrienden, bekenden en families. En nu dus ook Us Media. Voor het eerst, maar wie weet…

Boodschappen

Met € 100 op zak staan wij (Hidde, Joel, Casper en ik) rond het middaguur klaar voor stap 1: boodschappen doen. Kip van de markt en de rest bij AH. Het budget blijkt niet toereikend (waar kennen we dat van), dus gevraagd of de grootgrutter ons wil sponsoren. Helaas, volgende keer iets eerder aanvragen. Die onthouden we.

Kookvoorbereidingen

Zodra we beginnen met de kookvoorbereidingen kunnen we direct onze troef inzetten: Leaota - onze ‘eigen’ kok, bekend van de overheerlijke Us Media lunch - komt ons team versterken. Als hoofdgerecht maken wij Roti Kip met, jawel: zelfgebakken roti-pannenkoekjes. Onder leiding van Leaota loopt alles gesmeerd. Kip marineren, roti rollen, salade maken, roeren, roeren, roeren - iedereen heeft zijn eigen taak. Maar hé, teamwork is ons bij Us Media natuurlijk ook met de paplepel ingegoten.

Op verhaal komen

En dan is het zes uur, het uur der waarheid. Langzaam druppelen de eerste eters binnen. De ruimte vult zich met heerlijke etensgeuren en blije gezichten. Onze taak zit er op. We mogen naar huis, maar besluiten nog even te helpen met opscheppen en uitdelen. Een aantal gasten wil graag hun verhaal vertellen. Er is rust en tijd om naar elkaar te luisteren tijdens het eten. Onder luid applaus verlaten wij een uurtje later het pand: een kippenvel momentje.

”Het was een geweldige ervaring en we gaan het zeker nog een keer doen!”

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.