https://www.usmedia.nl/

3 minuten

Geschreven door: Casper van Schie

Online technology geeft boost aan SDG’s

Zo helpen wij klanten vaart maken met Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  • technology
  • web
  • sdg

Je kent ze vast wel: de SDG’s - Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zeventien doelen met daaronder 169 targets, afgesproken door de UN-landen, om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Us Media zet zich er met liefde voor in.

Veel van onze opdrachtgevers dragen bij aan het behalen van de SDGs. Zo maken goededoelenorganisaties als Plan Nederland, Amnesty International, Wilde Ganzen en SOS Kinderdorpen zich sterk voor meerdere doelen. Denk aan Gendergelijkheid, Goede gezondheid en welzijn, Kwaliteitsonderwijs, Schoon water en sanitair, Economische groei en waardig werk, Ongelijkheid verminderen, en Vrede en recht. Een opdrachtgever als IDH draagt bij door andere organisaties te helpen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen.

De Sustainable Development Goals

Vaart maken

Inmiddels zitten we in de zgn. ‘decade of action’ van de SDGs, waarin ambities en plannen werkelijkheid moeten worden. We moeten vaart maken met z’n allen. En waar doelen met wat tempo gerealiseerd moeten worden, zijn technologie en slimme online tooling onmisbaar.

Is (online) technologie dan de ‘silver bullet’ waarmee we alle drempels om de duurzame doelen te halen kunnen slechten en alle issues oplossen? Vast niet. Maar het heeft wel een ongelooflijke potentie om sectoren te transformeren - wereldwijd en in rap tempo. Precies wat er nu moet gebeuren.

Waar doelen met wat tempo gerealiseerd moeten worden, zijn technologie en slimme online tooling onmisbaar.

Oneindige mogelijkheden van technologie

Technologie kan bijvoorbeeld in wereldvoedselsystemen zorgen voor grotere productiviteit met minder uitstoot en verspilling. Het stelt ons in staat het aardoppervlak en de hulpbronnen te monitoren en te managen op een schaal en met een snelheid waarvan we voorheen alleen maar konden dromen. En heel belangrijk: technologie maakt het mogelijk enorme hoeveelheden data op te halen, inzichtelijk te maken en te gebruiken om baanbrekende vooruitgang te boeken in sectoren als gezondheidszorg, landbouw, energie, onderwijs en mobiliteit.

Voorbeeld Salary Matrix tool van IDH

Tooling voor goededoelenorganisaties

Veel programma’s die wereldwijd worden gedraaid om SDG’s te behalen, hebben dus baat bij ondersteuning van online tooling. Tools zoals de Salary Matrix tool die wij onlangs maakten voor IDH, zijn onmisbaar voor het verzamelen en analyseren van data. Zij genereren rapportages op basis waarvan nieuw beleid wordt gemaakt om de SDGs te behalen. Bij steeds meer (goededoelen)organisaties bestaat dan ook behoefte aan dergelijke tools. Voor ons als eenvoudige Amsterdamse nerds een fantastische kans om ons steentje bij te dragen aan het behalen van de internationale duurzaamheidsdoelen. De wereld een betere plek maken; dat willen we toch allemaal?

Sparren?

Wil je met jouw organisatie slimmer en effectiever bijdragen aan duurzame ontwikkeling en ben je benieuwd wat (online) technologie daarbij kan betekenen? Ik wissel er graag met je over van gedachten. Bel gerust voor een afspraak.

Casper van Schie

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.