https://www.usmedia.nl/
Amnesty

succesvol langetermijn partnership

Campaining- en donatieplatform als basis

image

achtergrond

Amnesty International strijd voor mensenrechten in de breedste zin van het woord. Belangrijk werk, waar Us Media zich al jaren graag aan committeert. Amnesty is afhankelijk van de steun van fondsen, donateurs, brievenschrijvers, vrijwilligers en actievoerders.

prettig partnership

Onze samenwerking begon in 2016 met de ontwikkeling van een nieuw online platform voor Amnesty: een platform met uitgebreide mogelijkheden voor leadgeneratie en fondsen-/ leden-/ vrijwilligerswerving. Al heel snel groeide de relatie opdrachtgever/opdrachtnemer uit tot een prettig partnership. Met de kennis en expertise uit onze beide organisaties kwamen we in co-creatie tot nieuwe online campaigning methodes en bleven we het online platform steeds doorontwikkelen en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Sinds de start van het partnership is de site ieder jaar op de belangrijkste doelen van Amnesty gegroeid.

Opdrachtgever
Amnesty International Nederland
Opdracht
Digitale verbeterslag
Doelgroep
Informatiezoekers, bestaande en potentiële sympathisanten.
Oplossing
Online platform met slimme tools en een vruchtbaar partnership
Resultaat
Jaarlijkse groei op alle belangrijke kpi’s op gebied van leadgeneratie

oplossing

Us Media ontwikkelde om te beginnen een veelzijdig online platform met een reeks tools voor leadgeneratie, plus diverse mogelijkheden om van elke lead een lid te maken. De grote hoeveelheid informatie is beter toegankelijk gemaakt (op alle devices) en Amnesty is met het platform in staat zelfstandig, efficiënt en doelgericht campagne te voeren. De prestaties van het platform worden voortdurend gemonitord en samen werken we continu aan nieuwe campagne-methodes, tools en producten. Het succes van Amnesty met dit platform is ook ons succes, zo voelen wij dat heel sterk.

de basis: onze NGO suite

Een platform als deze ontwikkelen, betekent voor Us Media starten bij de basis: onze eigen NGO suite. Die toekomstbestendige oplossing heeft al bij veel van onze opdrachtgevers z’n waarde bewezen, onder meer vanwege de volledige flexibiliteit bij het samenstellen en ontwerpen van landingpages, contentpagina’s en donatieformulieren. Campagnes en petities kunnen met het schaalbare systeem snel worden opgezet en direct gekoppeld aan flexibele formulieren om de conversie zo hoog mogelijk te houden. In combinatie met een koppeling aan het online CRM systeem is de NGO suite een plezier om mee te werken. Het voortbouwen op deze basis, met alle kennis die we op technisch, functioneel en ontwerpgebied hebben opgedaan in soortgelijke projecten voor ngo’s, maakt dat we snel kunnen schakelen en veel waarde kunnen toevoegen voor opdrachtgevers als Amnesty.

aws

Het platform van Amnesty draait volledig bij Amazon in de cloud (AWS). Door slim te cachen en images optimaal te serveren (zie imgix) is de website extreem snel geworden, zonder consessies te doen op het gebied van beeld en layout. De gehele opzet is schaalbaar waardoor ook tijdens campagnes de site snel en optimaal blijft presteren.

imgix

Door gebruik te maken van de imgix realtime image processing service zorgen we ervoor dat een gebruiker altijd het meest optimale beeld qua compressie en omvang geserveerd krijgt, wat de snelheid ten goede komt. Daarnaast verzorgt de dienst automatisch de crops met slimme gezichtsherkenning algoritmes.

wordpress

De basis voor het CMS is WordPress, wat wij geschikt maakten om snel, veilig en schaalbaar vanuit de Amazon AWS cloud te draaien. Niet iets waar WordPress standaard goed mee om kan gaan. De beelden komen vanuit het CDN van imgix en de overige assets direct vanuit het CDN van AWS.

resultaat

Het online platform is stabiel, helder en sterk op conversie gericht. Het is nooit ‘af’, het vormt jaar na jaar een solide basis voor verdere uitbouw. Samen werken wij continu aan optimalisering, waarbij we steeds de doelstellingen en wensen van Amnesty vertalen in praktische oplossingen. De conversiecijfers (aantal leden, donaties, etc.) zijn sterk verbeterd ten opzichte van de oude website van de ngo. Voor Us Media is misschien nog wel het belangrijkste resultaat dat wij door de geweldige samenwerking met Amnesty onze overtuiging bevestigd zien: oplossingsgericht samenwerken als partners levert de allerbeste resultaten (en veel werkplezier!) op.

Als grote ngo hebben wij zelf ook mensen met goede ideeën over digitale techniek en design. Het was heel prettig dat zij actief en gelijkwaardig in het ontwikkelteam konden meedenken. Us Media is een betrouwbare, flexibele partner die onze doelstellingen volledig begrijpt, kritisch durft te zijn, en met zeer praktische oplossingen komt.

Paul Helsloot Manager Media & Politieke Zaken Amnesty International

Ga naar de website.

meer weten?

Laat je verrassen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

maak direct een afspraak