https://www.usmedia.nl/

achtergrond

Als technology-partner ondersteunt Us Amnesty International al jarenlang in haar strijd voor mensenrechten. Een fijne samenwerking waar we als partners beide in blijven investeren. Ons partnership begon met de ontwikkeling van een nieuw online platform in 2016 en staat sindsdien garant voor een altijd up-to-date website met steeds nieuwe campagnes en mooie resultaten.

prettig partnership

Al snel na de start groeide de relatie opdrachtgever/opdrachtnemer uit tot een fijn en vruchtbaar partnership. Met de kennis en expertise uit onze beide organisaties kwamen we in co-creatie tot nieuwe online campaigningmethodes en bleven we het online platform steeds doorontwikkelen en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Sinds de start van het partnership is de site ieder jaar op de belangrijkste doelen van Amnesty gegroeid.

De basis: veelzijdig online platform

Us ontwikkelde een veelzijdig online platform met een reeks tools voor leadgeneratie, plus diverse mogelijkheden om van elke lead een lid te maken. De grote hoeveelheid informatie is beter toegankelijk gemaakt (op alle devices) en Amnesty is met het platform in staat zelfstandig, efficiënt en doelgericht campagne te voeren. De prestaties van het platform worden voortdurend gemonitord en samen werken we continu aan nieuwe campagne-methodes, tools en producten. Het succes van Amnesty met dit platform is ook ons succes, zo voelen wij dat heel sterk.

Groeiend aantal mogelijkheden

Sinds de start van ons partnership is het campagneplatform amnesty.nl ieder jaar op de belangrijkste doelen van Amnesty International Nederland gegroeid. Met als basis onze NGO-suite ontwikkelden wij al een scala aan mogelijkheden. Amnesty kan hiermee prima zelf uit de voeten om in korte tijd goedwerkende en gebruiksvriendelijke campagnes te ontwikkelen en te lanceren. Per campagne kiest Amnesty de campagnevorm die het best bij het betreffende doel of momentum past. Met het schaalbare systeem van de NGO-suite kunnen campagnes en petities direct worden gekoppeld aan flexibele formulieren om de conversie zo hoog mogelijk te houden.

Samen met Amnesty lanceerden we de laatste jaren succesvolle campagnes en online tools, ondermeer in de strijd voor een nieuwe verkrachtingswet (Kaartentool, JA-muur, Let’s talk about Yes) en door aandacht te vragen voor mensenrechten in specifieke landen (maaltijdbox Avondje Gerechtigheid)

Resultaat

Het online platform is stabiel, helder en sterk op conversie gericht. Het is nooit ‘af’, het vormt jaar na jaar een solide basis voor verdere uitbouw. Samen werken wij continu aan optimalisering, waarbij we steeds de doelstellingen en wensen van Amnesty vertalen in praktische oplossingen. De conversiecijfers (aantal leden, donaties, etc.) zijn sterk verbeterd ten opzichte van de oude website van de ngo. Voor Us is misschien nog wel het belangrijkste resultaat dat wij door de geweldige samenwerking met Amnesty onze overtuiging bevestigd zien: oplossingsgericht samenwerken als partners levert de allerbeste resultaten (en veel werkplezier!) op.

Als grote ngo hebben wij zelf ook mensen met goede ideeën over digitale techniek en design. Het was heel prettig dat zij actief en gelijkwaardig in het ontwikkelteam konden meedenken. Us Media is een betrouwbare, flexibele partner die onze doelstellingen volledig begrijpt, kritisch durft te zijn, en met zeer praktische oplossingen komt.

Paul Helsloot Manager Media & Politieke Zaken Amnesty International

Ga naar de website.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.