https://www.usmedia.nl/

De natuur dichterbij brengen

Flevo Landschap versterkt eigen identiteit met maatwerk én standaardisatie

achtergrond

Het Flevo Landschap (FL) behoudt, beschermt en ontwikkelt natuurgebieden, landschappen en cultureel erfgoed in Flevoland. De propositie van FL ‘Natuur in het hart’ richt zich op het verbinden van mensen in Flevoland met de natuur. De website is hiervoor een belangrijk kanaal, maar de huidige website en onderliggende systemen zijn verouderd. Aan us de opdracht een toekomstbestendige nieuwe website te ontwikkelen, waarmee de ambities en doelstellingen gerealiseerd kunnen worden.

Flevo Landschap homepage
Opdrachtgever
Flevo Landschap
Opdracht
Design & bouw van nieuw online platform
Doelgroep
(Potentiële) donateurs, vrijwilligers, fondsen, partners, etc.
Oplossing
Veelzijdige website op basis van onze ngo-suite

uitgangspunten

Inspiratie, bewustwording en activatie zijn de hoofddoelstellingen voor het nieuwe online platform. FL wilde daarbij graag gebruik maken van de (financieel aantrekkelijke) optie de website die wij voor een collega-organisatie maakten zoveel mogelijk functioneel te kopiëren. Daarnaast wilde men de activiteiten-content nadrukkelijker presenteren, het ‘verhaal van Flevo Landschap’ beter voor ht voetlicht brengen en een groter bereik realiseren.

synergie en efficiëntie: NGO suite

De website voor Flevo Landschap is de vierde in een serie ‘landschapwebsites’ die us ontwikkelde. In 2022 leverden we online platforms op voor Zuid-Hollands Landschap, Geldersch Landschap & Kasteelen en Utrechts Landschap. De in aanvang voor ZHL ontwikkelde structuur en functionaliteiten, en de keuze voor onze NGO suite als basis, boden de natuurorganisaties synergie en efficiëntie, mét behoud van eigen identiteit en voldoende mogelijkheden voor maatwerk. Zo zijn de landschap-websites elk met een eigen CRM-systeem gekoppeld. Een gebruiksvriendelijke interactieve kaart is het resultaat van gezamenlijke input en inspanning van de vier Landschappen.

langetermijn technology partner

NGO’s en andere goededoelenorganisaties actief helpen bij het behalen van hun online doelen: dat doen wij heel graag. En inmiddels hebben we daar als online technology partner van partijen als Amnesty, SOS Kinderdorpen, Lilianefonds en Wilde Ganzen ook heel wat ervaring mee opgedaan. Ook de verschillende landschapsstichtingen passen perfect in dit rijtje van opdrachtgevers met een echte ‘purpose’.

technieken

aws

Het platform draait volledig in de cloud via Amazon Web Services (AWS). Door slim te cachen en beelden optimaal te leveren, is de website uitzonderlijk snel geworden — zonder concessies te doen aan kwaliteit. Alles schaalbaar, dus ook bij grote bezoekersaantallen optimale prestaties.

imgix

Dankzij realtime image processing van imgix zijn alle beelden altijd optimaal weergegeven, qua compressie en omvang. Daarnaast verzorgt imgix met behulp van slimme gezichtsherkenning-algoritmes automatisch de juiste uitsnedes.

wordpress

Basis voor het CMS is WordPress. Daaroverheen: maatwerk. Wij maakten WP geschikt om snel, veilig en schaalbaar vanuit de AWS-cloud te draaien. De beelden komen vanuit het CDN van imgix, de overige onderdelen direct vanuit het CDN van AWS.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.