https://www.usmedia.nl/
Retail-organisatie

b2b web applicatie

Sneller en beter gecontroleerd nieuwe franchisewinkels openen.

image

achtergrond

Opdrachtgever is een ambitieuze, snelgroeiende organisatie van Amsterdamse origine. Het merk is inmiddels wereldwijd in meer dan 80 landen verkrijgbaar. Bedrijfspolicy is om niet met naam op websites van derden genoemd te worden.

De klant werkt met een franchise-formule. Retailers die partner willen worden, melden zich met een formulier op de website aan als geïnteresseerde franchisenemer.

Om daadwerkelijk franchisenemer te worden, moet een proces worden doorlopen, waar ook complexe juridische zaken bij horen. Er is tijdsdruk en er zijn diverse in- en externe stakeholders.

Opdrachtgever
Retailbedrijf
Opdracht
Het proces voor het openen van franchise stores wereldwijd vereenvoudigen, versnellen en betere controle mogelijk maken.
Doelgroep
Potentiële franchisenemers (wereldwijd) en (staf)medewerkers.
Oplossing
Een B2B Progressive Webapp met een verbeterd en centraal beheerd proces.
Resultaat
Proces kan sneller en eenvoudiger worden doorlopen, met meer controle vanuit de organisatie.

oplossing

Us Media ontwikkelde met partner Effacts een progressieve web-app, die snellere en meer gecontroleerde opening van winkels mogelijk maakt, door koppeling met het juridisch boekhoudsysteem EffactsAPI. Elke stap in het proces wordt centraal opgeslagen en alle informatie komt rechtstreeks in de juridisch verantwoorde structuur terecht.

design & ux

Het huidige compliance-proces namen we door - in nauwe samenwerking met de klant en Effacts- waarna we met Effacts de API stap voor stap uitwerkten om een verbeterd proces te faciliteren. De webapplicatie is volledig in lijn met het design van de klant en met veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid ontwikkeld.

angular

De progressive web-app is gebouwd in Angular. Angular is een opensource JavaScript framework wat uitermate geschikt is voor complexe web applicaties Dit framework stelt ons in staat om snel krachtige webapplicaties te bouwen, met een moderne Webstack.

effacts square

Effacts is het juridische boekhoudsysteem ontwikkeld door Wolters Kluwer. Met behulp van de EffactsAPI slaan we elke stap in het proces op en zorgen we ervoor dat alle informatie direct in een juridische structuur wordt bewaard.

aws

De applicatie draait uiteindelijk volledig schaalbaar in de cloud bij AWS (Amazon Web Services). Nieuwe versie worden volledig automatisch uitgerold naar development, staging en productie omgevingen vanuit versie controle.

resultaat

Het franchise proces wordt nu centraal beheerd, en is eenvoudiger en sneller te doorlopen. Alle (juridische) informatie is op elk moment toegankelijk (voor bevoegden) in een volledig gecontroleerde omgeving.

De samenwerking tussen Effacts en Us Media bestaat al lang. We kennen elkaar inmiddels heel goed, de mensen in de teams weten wat zij aan elkaar hebben en waar de verantwoordelijkheden liggen. Het werkt prettig en efficiënt om helemaal open tegen elkaar te kunnen zijn over wat we nodig hebben, zonder dat het dwingend overkomt.

Maurits Annegarn Sr. Consultant Effacts

Van het begin af aan waren mijn collega van juridische zaken en ik nauw betrokken bij het ontwerpproces. Dat zou ik ook niet anders willen. Fijn om te merken dat ze bij Us Media snel begrepen wat wij nodig hadden en goed meedachten. En de prettige samenwerking loopt nog even door; we ontwikkelen de applicatie continu verder, aan de hand van gebruikerservaringen en interne veranderingen.

Wendy Opdrachtgever

meer weten?

Laat je verrassen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

maak direct een afspraak