https://www.usmedia.nl/

dynamisch online platform vol verhalen

meer ruimte voor fondsenwerving en marketing

achtergrond

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is één van de twaalf provinciale Landschappen. Met 150 natuurgebieden en 36 kastelen laat GLK het natuurlijke en culturele erfgoed leven en geeft het door aan toekomstige generaties. Een nieuwe, datagedreven website moet meer mensen (persoonlijk) raken en binden, met een verbeterde gebruikerservaring, duidelijke positionering en sterke technische functionaliteiten.

Dashboard
Opdrachtgever
Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK)
Opdracht
Design & bouw van nieuwe duurzame en dynamische website
Doelgroep
(Potentiële) donateurs, vrijwilligers, fondsen, partners, etc.
Oplossing
Veelzijdige mobile first website op basis van onze ngo-suite

betrokkenheid vergroten

De nieuwe website moet meer mensen uitnodigen om GLK te steunen, om zo de financiële zekerheid van GLK te versterken. Zowel mensen met een gerichte informatiebehoefte als bestaande en potentiële vrienden en donateurs moeten optimaal en relevant worden bediend. Us Media zorgde voor maatwerk in interfacedesign en functionaliteiten, en zette de beproefde NGO suite in als basis voor communicatie, campagnes, fondsenwerving en externe koppelingen.

prominente plek voor kastelen

Uniek aan GLK is de relatief grote hoeveelheid erfgoed in beheer: de kastelen. De kastelen zijn zelf financieel verantwoordelijk en hebben eigen teams voor het organiseren van activiteiten, exploitatie en ticketing. Ook de online content voor het eigen kasteel houden de kastelen zelf bij. Zij moesten dus een prominente ingang krijgen op de site. Met de nieuwe website is de toegankelijkheid en beheer voor de kastelen aanzienlijk verbeterd, nu de losse websites zijn ondergebracht in één centrale oplossing.

Map

vol verhalen

De merkbelofte van GLK is ‘Laat je verwonderen en kom terug vol verhalen’. Die merkbelofte hebben we met de nieuwe website optimaal kunnen laden, onder meer door de inzet van indrukwekkend beeld en gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Verhalen worden gemaakt door op pad te gaan en activiteiten te ontplooien. Wandelen, Fietsen, Excursies en Activiteiten kregen dan ook een prominente plek.

synergie en efficiëntie: NGO suite

De website voor Geldersch Landschap en Kasteelen is de tweede in een serie ‘landschapwebsites’ die Us Media in ‘21/’22 ontwikkelt. De in aanvang voor ZHL ontwikkelde structuur en functionaliteiten, en de keuze voor onze NGO suite als basis, boden de natuurorganisaties synergie en efficiëntie, mét behoud van eigen identiteit en voldoende mogelijkheden voor maatwerk. Zo zijn de landschap-websites elk met een eigen CRM-systeem gekoppeld. Een gebruiksvriendelijke interactieve kaart is het resultaat van gezamenlijke input en inspanning van de Landschappen van Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht.

langetermijn technology partner

NGO’s en andere goededoelenorganisaties actief helpen bij het behalen van hun online doelen: dat doen wij heel graag. En inmiddels hebben we daar als online technology partner van partijen als Amnesty, SOS Kinderdorpen, Lilianefonds en Wilde Ganzen ook heel wat ervaring mee opgedaan. Ook de verschillende landschapsstichtingen passen perfect in dit rijtje van opdrachtgevers met een echte ‘purpose’.

technieken

aws

Het platform draait volledig in de cloud via Amazon Web Services (AWS). Door slim te cachen en beelden optimaal te leveren, is de website uitzonderlijk snel geworden — zonder concessies te doen aan kwaliteit. Alles schaalbaar, dus ook bij grote bezoekersaantallen optimale prestaties.

imgix

Dankzij realtime image processing van imgix zijn alle beelden altijd optimaal weergegeven, qua compressie en omvang. Daarnaast verzorgt imgix met behulp van slimme gezichtsherkenning-algoritmes automatisch de juiste uitsnedes.

wordpress

Basis voor het CMS is WordPress. Daaroverheen: maatwerk. Wij maakten WP geschikt om snel, veilig en schaalbaar vanuit de AWS-cloud te draaien. De beelden komen vanuit het CDN van imgix, de overige onderdelen direct vanuit het CDN van AWS.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.