https://www.usmedia.nl/

online platform als basis voor langetermijn partnership

Samenwerken aan campagnes, leads en fondsenwerving

achtergrond

Sinds 2014 werkt Us Media nauw samen met Plan Nederland (nu Plan International Nederland) om de online ambities en doelstellingen van deze sympathieke ontwikkelingsorganisatie waar te maken. Als sparringpartner ondersteunen wij Plan bij de verwerking en prioritering van feedback/data. Samen zorgen we ervoor dat de website plannederland.nl continu wordt doorontwikkeld en geoptimaliseerd.

Plan heeft met het platform alle tools in handen om zelfstandig hoogwaardige content te publiceren, campagnes te draaien, landingspagina’s op te zetten en fondsen te werven. Us Media ondersteunt Plan als digitale partner met de continue doorontwikkeling het online platform, zodat die zo goed mogelijk aansluit bij de ambities van Plan. Onze ontwikkelaars trekken samen op met interne fondsenwervers en online marketeers bij Plan. Een zeer succesvolle en fijne samenwerking, nu en in de toekomst!

Opdrachtgever
Plan International Nederland
Opdracht
Digitale transformatie met online platform als basis
Doelgroep
Nieuwe en bestaande relaties
Oplossing
Gezamenlijke (door)ontwikkeling van corporate en fondsenwervend platform
Resultaat
Alle doelstellingen worden structureel ruimschoots behaald of overtroffen

aanpak

Het nieuwe online platform kreeg een modernere uitstraling en veel meer snelheid, waardoor ook het exponentieel groeiend aantal bezoekers vanaf smartphones beter bediend kan worden. Us Media ondersteunde Plan verder met een cloudmigratie en de cloud-architectuur van het webplatform. Na de oplevering ontwikkelden we - als inmiddels goed op elkaar ingespeelde partners - diverse uitbreidingen en updates, zoals een succesvolle online shop. Ook moderniseerden en verbeterden we een aantal onderdelen aan de hand van feedback en data. Jaarlijks ondersteunen we Plan bij belangrijke fondsenwervende acties, zoals de succesvolle kaartenactie rond Kerst.

Plan Nederland wordt Plan International Nederland

Voor de transitie van Plan Nederland naar Plan International Nederland in 2018 hebben we de look&feel van het online platform flink onder handen genomen. Daarnaast implementeerden we onze eigen NGO suite met bijbehorende API en maakten we in 2020 de koppeling met Microsoft Dynamics 365 in de cloud.

de basis: onze NGO suite

Onze toekomstbestendige oplossing NGO suite heeft al bij veel van onze opdrachtgevers z’n waarde bewezen, onder meer vanwege de volledige flexibiliteit bij het samenstellen en ontwerpen van landing pages, contentpagina’s en (donatie)formulieren. Campagnes en acties kunnen met het platform snel worden opgezet en direct gekoppeld aan gangbare betaalmethodes. Gekoppeld aan het online CRM is de NGO suite eenvoudig en plezierig om mee te werken. Het voortbouwen op deze basis, met alle kennis die we op technisch, functioneel en ontwerpgebied hebben opgedaan in soortgelijke projecten voor ngo’s, maakt dat we snel kunnen schakelen en veel waarde kunnen toevoegen voor opdrachtgevers als Plan International Nederland.

Sponsoren inplaats van doneren. Kies voor een kind dat al het langste wacht.

Kies een kaart is een extra ervaring om aan te zetten om te doneren.

technieken

aws

Het platform van Plan draait volledig bij Amazon in de cloud (AWS). Door slim te cachen en images optimaal te serveren (via imgix) is het platform extreem snel geworden, zonder concessies te doen op het gebied van beeld en lay-out. De hele opzet is schaalbaar, waardoor ook tijdens campagnes de site snel en goed blijft presteren.

imgix

Door gebruik te maken van de imgix realtime image processing service, zorgen we ervoor dat een gebruiker altijd het beste beeld heeft qua compressie en omvang, wat de snelheid en ervaring ten goede komt. Met behulp van automatisch de crops op basis van slimme gezichtsherkenning algoritmes is het beheren van assets een stuk makkelijker.

wordpress

De basis voor het CMS is WordPress, wat wij geschikt maakten om snel, veilig en schaalbaar vanuit de Amazon AWS cloud te draaien. Niet iets waar WordPress standaard goed mee kan omgaan… De beelden komen vanuit het CDN van imgix en de alle overige assets direct vanuit het CDN van AWS.

Us Media is vanaf het begin van de samenwerking echt een partner van Plan geweest. We hebben wekelijks contact en kennen elkaar inmiddels heel goed. Dat maakt het mogelijk om snel te schakelen. Bij ons kan altijd iets gebeuren waardoor geplande acties on hold gaan; een natuurramp of andere crisissituatie kun je niet inplannen. Dan moet er à la minute een campagne komen die online aanpassingen kunnen vergen, zoals nieuwe beveiligde donatieformulieren. Daar is Us Media altijd heel flexibel in, ze maken het in no time in orde. Voor ons is het die flexibiliteit in combinatie met het prettige, persoonlijke contact wat dit partnership voor ons zo waardevol maakt.

Viola Dodeman Plan Nederland

Ga naar de website.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.