https://www.usmedia.nl/
Sevenstar Yacht Transport

Yacht insurance tool

Online verzekeringstool biedt voordelen voor alle betrokkenen

image

achtergrond

Al eerder ontwikkelden wij voor Sevenstar Yacht Transport een online platform waarmee zij leads konden creëren voor het wereldwijd vervoer van jachten (over water). In nauwe samenwerking met de klant bouwden we toen een slim systeem om deze complexe handel inzichtelijk te maken voor (potentiële) klanten. Dit jaar konden we Sevenstar verder helpen in hun digitale transitie, met het ontwerp en de bouw van een online verzekeringstool.

Opdrachtgever
Sevenstar Yacht Transport / Spliethoff
Opdracht
Ontwerp en ontwikkeling van online tool voor de afhandeling van aanvullende verzekeringen
Doelgroep
Nieuwe en bestaande klanten van Sevenstar / DYT / Liner

de uitdaging

Tijdens het transport van een jacht over zee zijn er nogal wat risicofactoren. Goede verzekering van de schip tijdens het vervoer is dan ook enorm belangrijk - voor Sevenstar én de jachteigenaren. Het verzekeren van jachten is een tijdrovend proces. Naast een basisverzekering zijn er veel opties voor aanvullende clausules (voor- en natransport meeverzekeren, eigen risico verlagen, etc.). Ook kunnen meerdere partijen als verzekeringsnemer optreden en moeten er echte (papieren) verzekeringscertificaten worden gegenereerd. Als het even kan wordt de (aanvullende) premie direct online afgerekend.

Het administratief in orde krijgen van al deze aspecten was voorheen een extreem tijdrovend - veelal handmatig - proces. Aan ons de vraag om het proces te digitaliseren en online te brengen.

yacht insurance tool

De tool wordt ingezet voor drie Spliethoff-merken: Sevenstar Yacht Transport, DYT en Liner. Ieder met eigen business-logica en aanvullende verzekeringen. Us Media ontwikkelde in samenwerking met de klant een slimme tool en een API. De API ontvangt een boeking wanneer die in het boekingssysteem van Spliethoff wordt bevestigd. De basisgegevens van de boeking worden uitgewisseld en de klant krijgt automatisch een signaal om de verzekeringswensen kenbaar te maken. De klant logt in in de insurance tool, geeft gevraagde informatie op en de premies worden waar mogelijk automatisch berekend. Een complexe taak met veel business-logica.

De tool genereert daarnaast een digitaal certificaat als bewijs van de afgenomen verzekeringen, koppelt dat terug aan het boekingsysteem en mailt het certificaat naar de klant.

voordeel voor klant, gebruiker en verzekeraar

De tool geeft beheerders van Spliethoff veel flexibiliteit en stelt hen in staat maatwerk te leveren aan klanten waar gewenst, terwijl het basisproces verregaand geautomatiseerd, eenvoudig en eenduidig is. Tot leidt tot een enorme tijdbesparing. Verder zijn er - naast de ontwikkeling van een eigen API - diverse koppelingen gerealiseerd, onder meer met het boekingsysteem en payment provider Mollie. De verzekeraar heeft een eigen ingang tot het systeem om alle data op te halen en de feitelijke verzekerden te documenteren. De tool genereert automatisch verzekeringsbewijzen / -certificaten en verstuurt deze naar de klanten.

angular

De progressive web-app is gebouwd in Angular. Angular is een opensource JavaScript framework wat uitermate geschikt is voor complexe web applicaties Dit framework stelt ons in staat om snel krachtige webapplicaties te bouwen, met een moderne Webstack.

mollie

Onze payment provider partner Mollie hebben we geimplementeerd om alle premie betalingen af te handelen. Mollie is makkelijk te implementeren en zorgt voor een soepele, vriendelijke ervaring bij het doen en beheren van online betalingen.

spring boot

We ontwikkelen graag microservices en API’s in Java in samenwerking met het het Spring Framework. Deze stabiele en krachtige technologie stelt ons in staat om snel te ontwikkelen.

meer weten?

Laat je verrassen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

maak direct een afspraak