https://www.usmedia.nl/

Meer impact met nieuw online platform

Een sterk internet voor iedereen

achtergrond

Het SIDN fonds ondersteunt innovatieve internetprojecten die bijdragen aan een sterker, veiliger internet, vaardige internetgebruikers en waardevolle initiatieven voor onze maatschappij. De website is in de loop der jaren in stapjes gegroeid. Dat is terug te zien aan de structuur, balans en uitstraling van de site. Deze sluit niet goed meer aan bij de behoeften. Tijd voor een flinke update!

Opdrachtgever
SIDN fonds
Opdracht
Vernieuwde website die beter aansluit bij ambities SIDN fonds
Doelgroep
Potentiële aanvragers, geïnteresseerden algemeen en ondersteunde projecten
Oplossing
100% eigentijdse site in techniek, vormgeving en toegankelijkheid

hecht partnerschip

De samenwerking tussen Us Media en SIDN startte in 2013 met de ontwikkeling van een nieuwe website, met voornamelijk informatie en diensten rond het .nl domein. In de jaren daarna optimaliseerden we het platform samen met SIDN en groeide de samenwerking uit tot een hecht partnership. SIDN fonds steunde als dochter van SIDN sinds 2015 al ruim 300 projecten die bijdragen aan een sterk internet voor iedereen. Ook SIDN fonds koos voor samenwerking met Us Media, voor ons een uitgelezen kans om onze band met SIDN nog verder te versterken.

tijd voor een flinke update

SIDN fonds wil toe naar een eigentijdse, gebruiksvriendelijke en optimaal toegankelijke site met een goede tekst/beeld balans. De site moet aansluiten bij de (vernieuwde) procedures van het fonds, bij de thematische aanpak en bij de wens meer kennisdeling te faciliteren vanuit ondersteunde projecten. Ook wil SIDN meer focussen op de impact van het fonds en de ondersteunde projecten. De verbeteringen worden doorgevoerd op basis van de huidige infrastructuur en technologie, en is eenvoudig te beheren voor de huidige communicatiemedewerkers.

Website screenshots

tevreden met Contentful

SIDN fonds moet zelfstandig content kunnen toevoegen en beheren, maar ook eenvoudig en met constante kwaliteit landingpages opbouwen en op andere gewenste manieren online activiteiten ontplooien. Daarom hebben we net als voor sidn.nl ons favoriete CMS Contentful ingezet. Contentful maakt onbeperkte groei en flexibiliteit mogelijk; er zijn geen grenzen aan de digitale ervaringen die je kunt creëren met één en hetzelfde contentplatform. SIDN fonds beschikt na de implementatie van dit veelzijdige CMS over een uitgebreide toolbox met componenten, bouwstenen en secties.

technieken

contentful

Contentful is een cloud native en API first CMS systeem, of beter CMS infrastructuur. In plaats van content specifiek voor de website in te zetten, gebruiken we Contentful als centraal contentplatform voor alle uitingen, web, apps, schermen, mailings, etc.

security

Het platform voldoet aan strikte eisen ten aanzien van techniek en security. Dit is getoetst middels externe (security) audits.

gcp

Het ‘cloud native’ platform van SIDN draait volledig op het Google Cloud Platform. Dit platform stelt ons in staat te focussen op de applicatie (en niet de infrastructuur). De cloud native-oplossing zorgt voor voor stabiliteit, snelheid (operationeel en ontwikkeling) en schaalbaarheid.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.