SIDN - update

domeinnaam suggestie tool + api

(door)ontwikkeling en gefaseerde uitrol van zeer succesvolle tool

image

achtergrond

In 2018 ontwikkelden wij als technische partner van SIDN de zeer succesvolle .nl domeinnaam suggestie-tool. De tool geeft - als startpunt van de SIDN-salesfunnel – realtime beschikbare alternatieven, wanneer de gevraagde domeinnaam al bezet is. Steeds vaker kreeg SIDN de afgelopen jaren het verzoek van hun vele verkooppartners om de domeinnaamsuggestie-tool via een api aan hen beschikbaar te stellen, zodat zij als domein-registrars deze waardevolle dienst ook via de eigen website kunnen aanbieden.

Opdrachtgever
SIDN
Opdracht
Verhoging van het aantal .nl domeinregistraties via suggestietool op sidn.nl en bij verkooppartners
Doelgroep
Iedereen die een .nl domein wil registreren.
Oplossing
Introductie suggestie-tool en ontwikkeling api.
Resultaat
Verdubbeling van het aantal leads naar ± 5.000 per maand, waarvan 15% daadwerkelijk leiden tot registratie.

Probeer het zelf

eerste release: realtime alternatief voor bezette domeinnamen

Met de toenemende drukte op het wereldwijde web is de kans dat een gevraagde domeinnaam al bezet is levensgroot. In samenwerking met onze partner SIDN vonden we in 2018 een manier om hun domeinnaamservice zó te maken dat de aanvrager in geval van een reeds geregistreerde domeinnaam waardevolle beschikbare alternatieven te zien krijgt en deze direct kan registreren bij een aanbieder (registrar) naar keuze.

Bij de ontwikkeling van de suggestietool hadden we te maken met de inbreng van een grote hoeveelheid registrars en moesten we rekening houden met de hoge security-eisen van partner SIDN. De engine verzamelt de domeinnaamsuggesties realtime uit verschillende algoritmes en databronnen zoals woordenboeken (NL en EN), synoniemen, namenlijsten, merknamen en bedrijfsnamen. De .nl domeinnaam suggestietool was vanaf dag één een groot succes.

tweede release (2021): api(portal) beschikbaar voor registrars

Een paar jaar na introductie van de tool bouwde Us Media in samenwerking met SIDN een api(portal) die het voor hun verkooppartners mogelijk maakt de unieke suggestie-tool rechtstreeks en naar eigen inzicht op de eigen website te plaatsen. Voor deze registrars was de suggestietool op sidn.nl al een waardevolle leadgenerator, maar nu zij de tool via de api ook onderdeel kunnen maken van de eigen registratieflow, levert dat hen (en daarmee ook SIDN) nog veel meer extra .nl-registraties op.

meer weten?

Laat je verrassen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

maak direct een afspraak