https://www.usmedia.nl/

achtergrond

In de ruim 25 jaar van haar bestaan heeft SIDN naamsbekendheid opgebouwd als beheerder van één van de veiligste domeinen ter wereld: het .nl domein. SIDN houdt het internet toegankelijk voor iedereen en zorgt daarnaast voor impact op het gebied van cybersecurity en online identity.

hecht partnerschap

Us is al ruim 10 jaar met plezier en succes de vaste technology-partner van SIDN. We ontwikkelden in 2013 de nieuwe SIDN-website en breidden die in 2018 uit met de meest gebruikte functie van de site: de .nl domeinnaam suggestietool. De site kreeg in 2020 een volledige update, passend bij de nieuwe propositie: ‘Zorgeloos online’. In 2021 volgden twee nieuwe releases van de suggestietool.

herpositionering

‘SIDN is niet alleen de partij voor .nl domeinbeheer maar ook voor cybersecurity en online identity’. Die boodschap vertaalden we - in structuur, design en techniek - door in het vernieuwde online platform. Het werd een intensief en prettig samenwerkingstraject. Eerder al hadden we met SIDN de transitie van DotCMS naar het nieuwe CMS Contentful gemaakt, dus konden we de ontwikkeling van het nieuwe platform aangrijpen om met Contentful invulling te geven aan onze visie op flexibel contentmanagement.

release 1 (2018): Domeinnaam suggestie-tool

In 2018 ontwikkelden wij als technische partner van SIDN de zeer succesvolle .nl domeinnaam suggestie-tool. De tool geeft - als startpunt van de SIDN-salesfunnel - realtime beschikbare alternatieven, wanneer de gevraagde domeinnaam al bezet is. Bij de ontwikkeling van de suggestietool hadden we te maken met de inbreng van een grote hoeveelheid registrars en moesten we rekening houden met de hoge security-eisen van partner SIDN. De engine verzamelt de domeinnaamsuggesties realtime uit verschillende algoritmes en databronnen zoals woordenboeken (NL en EN), synoniemen, namenlijsten, merknamen en bedrijfsnamen. De .nl domeinnaam suggestietool was vanaf dag één een groot succes.

SIDN paginas

release 2 (2021): api(portal) voor registrars

In de jaren na de release kreeg SIDN steeds vaker verzoekjes van hun vele verkooppartners om de domeinnaamsuggestie-tool via een api aan hen beschikbaar te stellen. Dat realiseerden we in de tweede release, begin 2021. Voor de registrars was de suggestietool op sidn.nl al een waardevolle leadgenerator, maar nu zij de tool via de api ook onderdeel kunnen maken van de eigen registratieflow, levert dat hen (en daarmee ook SIDN) nog veel meer extra .nl-registraties op.

release 3 (eind 2021): boost voor UX en conversie

In de derde release (eind 2021) gaven we een boost aan de totale gebruikersinterface en verbeterden we de conversie richting registrars. Daarnaast hebben we een directe ingang voor professionals gemaakt (‘whois direct’) waardoor deze groep sneller bij de voor hen relevante informatie kan komen.

SIDN paginas

“Als kersverse online communicatiespecialist introduceerde ik Us in 2013 bij mijn nieuwe werkgever. In de loop van de jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd. We kunnen volledig op elkaar vertrouwen. Voor mij is dat dé voorwaarde voor een goede samenwerking.”

Nicole Wedler Communicatiespecialist SIDN

Lees het interview met Nicole Wedler

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.