https://www.usmedia.nl/

doeltreffend donatieplatform

Ware ondersteuning voor online activiteiten

achtergrond

SOS Kinderdorpen is een goed doel dat hulp biedt aan kwetsbare kinderen in meer dan 135 landen en gebieden. Zij zien de ontwikkeling van kinderen als voorwaarde voor een betere toekomst. Dat is een doel waar Us Media zich graag aan verbindt.

SOS Kinderdorpen vroeg ons een online platform te ontwikkelen voor zowel hun fondsenwervende als communicatieve behoefte. Zij wilden een oplossing die daadwerkelijk ondersteunt in online activiteiten in de breedste zin van het woord.

Opdrachtgever
SOS Kinderdorpen
Opdracht
Realiseer een robuust en gebruiksvriendelijk online platform voor fondsenwerving en communicatie, gekoppeld aan bestaande systemen.

Skippy Girl

oplossing

Us Media ontwikkelde samen met SOS Kinderdorpen een veelzijdig en solide online platform dat slim gekoppeld is aan bestaande systemen als Microsoft Dynamics, Salesforce en payment providers. Slim? Een bezoeker kan zijn ‘customer journey’ altijd afmaken; dus ook wanneer een extern systeem tijdelijk onbereikbaar is. SOS Kinderdorpen stelt nu met gemak zélf landingpagina’s en donatieformulieren samen. Daarbij worden de prestaties van het platform natuurlijk voortdurend bekeken en zonodig geoptimaliseerd.

technieken

aws

Het platform van SOS Kinderdorpen draait volledig in de cloud via Amazon Web Services (AWS). Door slim te cachen en beelden optimaal te leveren is de website uitzonderlijk snel geworden — zonder concessies te doen aan kwaliteit. Natuurlijk is alles schaalbaar waardoor de website ook tijdens drukke campagnes optimaal presteert.

imgix

Door gebruik te maken van realtime image processing van imgix ontvangt de gebruiker altijd het meest optimale beeld qua compressie en omvang. Dat komt de snelheid en gebruikerservaring ten goede. Daarnaast verzorgt imgix met behulp van slimme gezichtsherkenningalgoritmes automatisch de juiste uitsnedes.

wordpress

De basis voor het CMS is WordPress. Daaroverheen ligt altijd maatwerk. Wij maakten Wordpress geschikt om snel, veilig en schaalbaar vanuit de Amazon Web Services (AWS) cloud te ‘draaien’. De beelden komen vanuit het CDN van imgix en de overige onderdelen komen direct vanuit het CDN van AWS.

resultaat

Het nieuwe online platform is robuust, helder en gebruiksvriendelijk. Het platform is nooit ‘af’ en het vormt een solide basis voor verdere uitbouw. Samen met SOS Kinderdorpen werkt Us Media continu aan optimalisering, waarbij doelstellingen en wensen steeds vertaald worden in praktische oplossingen. Mooi werk — en daar zijn we trots op.

“Us Media is by far het beste digitaal bureau waar ik mee gewerkt heb! Alles klopt. Leuke eerlijke mensen die echt veel kennis hebben, pro-actief meedenken en dat ook leuk vinden. De website zelf is snel en zonder bugs en werkt aan de achterkant heel makkelijk en fijn. Nog nooit zo fijn een nieuwe website neergezet! Ook de aftercare is erg fijn en loopt soepel.”

Melanie van Schaik Product Owner/SOS Kinderdorpen

Ga naar de website.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.