https://www.usmedia.nl/

NGO suite als basis voor volledig vernieuwde website en meer online succes

achtergrond

Stichting Vluchteling (SVL) biedt levensreddende hulp aan mensen die slachtoffer zijn van conflicten, geweld of natuurrampen. De website is een belangrijk instrument voor communicatie- en fondsenwervende activiteiten.

opdracht

SVL vroeg us een gebruiksvriendelijke, toekomstbestendige website te ontwikkelen, waarmee de ambities en doelstellingen gerealiseerd kunnen worden.

resultaat

Met onze beproefde NGO Suite legden we de basis voor de nieuwe website van SVL. Een belangrijke rol binnen het ontwerp is weggelegd voor het videomateriaal, wat een indringend beeld geeft van de omstandigheden waarin vluchtelingen zich vaak bevinden.

Voor SVL werd een speciaal component ontworpen en gebouwd waarmee men eenvoudig social media posts kan integreren in een online banner, om zo meer actualiteit en urgentie in te bouwen. Uiteraard is dit zo ontworpen dat SVL dit helemaal zelfstandig kan inzetten wanneer nodig.

Screenshots van de homepagina en een actiepagina van vluchteling.nl

De livegang liet de flexibiliteit van het team SVL en de gebruiksvriendelijkheid van het platform in de praktijk zien. Op het moment van de lancering was er de realiteit van verwoestende overstromingen in Libië. SVL was een van de eerste organisaties die direct hulp en geld vrijmaakte voor hulp. De website moest last minute worden aangepast aan de actualiteit. Door de heldere overdracht waren medewerkers van SVL hier goed zelf toe in staat.

De website van SVL is het eerste fondsenwervende platform wat wij onderbrengen in het Google Cloud Platform, waar we voorheen alles in AWS deden. In het kader van ons Google Cloud Partnership zullen wij in de toekomst meer in dit cloud platform onderbrengen.

We zullen samen met de klant blijven kijken wat er beter kan en in stapjes het platform doorontwikkelen.

technieken

gcp

Het ‘cloud native’ platform van Stichting Vluchteling draait volledig op het Google Cloud Platform. Dit platform stelt ons in staat te focussen op de applicatie (en niet de infrastructuur). De cloud native-oplossing zorgt voor voor stabiliteit, snelheid (operationeel en ontwikkeling) en schaalbaarheid.

imgix

Dankzij realtime image processing van imgix zijn alle beelden altijd optimaal weergegeven, qua compressie en omvang. Daarnaast verzorgt imgix met behulp van slimme gezichtsherkenning-algoritmes automatisch de juiste uitsnedes.

wordpress

Basis voor het CMS is WordPress. Daaroverheen: maatwerk. Wij maakten WP geschikt om snel, veilig en schaalbaar vanuit de GCP-cloud te draaien. De beelden komen vanuit het CDN van imgix.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.