https://www.usmedia.nl/

online flexibiliteit voor bezige ngo’s

Verbetering van digitale communicatie en processen met de veelzijdige NGO suite

achtergrond

Wilde Ganzen bestrijdt op unieke wijze armoede door het ondersteunen van bevlogen Nederlanders in verre landen die samen met mensen ter plaatse praktische en kleinschalige projecten opzetten. Wilde Ganzen helpt deze particuliere initiatieven met kennis, een uitgebreid netwerk en fondsenwerving. Zo steunt ze jaarlijks rond de vijfhonderd van deze projecten; vooral in ontwikkelingslanden.

De nieuwe huisstijl van Wilde Ganzen was aanleiding om haar website geheel te vernieuwen. Daarbij is Wilde Ganzen overgegaan op onze — bij uitstek geschikte — NGO suite.

Opdrachtgever
Wilde Ganzen
Opdracht
Vernieuwing van de gehele website overeenkomstig de nieuwe huisstijl en overgang naar de NGO suite.

oplossing

Us Media ontwikkelde samen met Wilde Ganzen en ontwerpbureau Beeldr een veelzijdig online platform. Wilde Ganzen maakt nu gebruik van onze NGO suite: de toekomstbestendige cloud infrastructuur die volledige flexibiliteit biedt bij het samenstellen en ontwerpen van landing- en content-pagina’s. Campagnes, donatie-acties en petities kunnen snel worden opgezet. Alles naadloos gekoppeld aan het online CRM-systeem Salesforce: overzichtelijk op één plek!

Na de release van de website wilde Wilde Ganzen de online communicatie en processen met haar aangesloten initiatiefnemers — zogenoemde ‘aanpakkers’ — verbeteren. We hebben in de eerste fase een afgeschermde omgeving ontwikkeld die erop gericht is de particuliere initiatiefnemers beter inzicht te geven in hun gegevens en alle (lopende) projecten.

In volgende fases breiden we deze omgeving uit met onder andere de mogelijkheid om zelf direct gegevens bij te werken, lokale partners te betrekken en in de omgeving sneller nieuwe projecten in te dienen. Ook zullen diverse andere (administratieve) werkprocessen, zoals uitbetalingsverzoeken, worden gefaciliteerd.

technieken

aws

Het platform van Wilde Ganzen draait volledig in de cloud via Amazon Web Services (AWS). Door slim te cachen en beelden optimaal te leveren is de website uitzonderlijk snel geworden — zonder concessies te doen aan kwaliteit. Natuurlijk is alles schaalbaar opgezet zodat de website ook bij grote bezoekersaantallen optimaal presteert.

imgix

Door gebruik te maken van realtime image processing van imgix ontvangt de gebruiker altijd het meest optimale beeld qua compressie en omvang. Dat komt de snelheid en gebruikerservaring ten goede. Daarnaast verzorgt imgix met behulp van slimme gezichtsherkenningalgoritmes automatisch de juiste uitsnedes.

wordpress

De basis voor het CMS is WordPress. Daaroverheen ligt altijd maatwerk. Wij maakten Wordpress geschikt om snel, veilig en schaalbaar vanuit de Amazon Web Services (AWS) cloud te ‘draaien’. De beelden komen vanuit het CDN van imgix en de overige onderdelen komen direct vanuit het CDN van AWS.

resultaat

De nieuwe Wilde Ganzen-website is een parel en onze NGO suite is, naast zeer effectief, een plezier om mee te werken. Daarbij blijven we samen met Wilde Ganzen doorontwikkelen om de online communicatie en processen te verbeteren, zoals de nieuwe besloten omgeving voor de particuliere initiatiefnemers van Wilde Ganzen.

Samen werken we voortdurend aan optimalisering, waarbij doelstellingen en wensen steeds vertaald worden in praktische oplossingen. Mooi werk — en daar zijn we trots op.

“We zijn enorm tevreden met onze nieuwe website. Niet alleen is de ‘look and feel’ prachtig geworden, ook technisch zijn er flinke stappen gezet. Zo is de snelheid van de site aanzienlijk verbetert door de migratie naar de cloud en hoeven we dankzij de integratie met ‘imgix’ geen beeldmateriaal handmatig meer te verkleinen of aan te passen. Op onze oude website liepen veel pagina’s dood. Door het CMS opnieuw op te bouwen met tags kunnen we nu op iedere plek van de website meer content tonen waarmee we onze bezoekers langer kunnen vasthouden. Met de bouwstenen die Us Media ons heeft geleverd kunnen we de komende jaren contentrijke pagina’s blijven bouwen waarmee we direct donaties kunnen werven voor honderden verschillende projecten.”

Lennart Brans Content Marketeer/Wilde Ganzen

Ga naar de website.

koffie?

Neem even contact op en we maken snel een afspraak.