https://www.usmedia.nl/
SIDN

volledig vernieuwd online platform

Up-to-date, klaar voor de toekomst

image

achtergrond

In de bijna 25 jaar van haar bestaan heeft SIDN naamsbekendheid opgebouwd als beheerder van één van de veiligste domeinen ter wereld: het .nl domein. De laatste jaren zorgt SIDN ook op het gebied van cybersecurity en online identity voor veel impact; tijd dus voor een herpositionering. Aan Us Media de opdracht om de nieuwe propositie volledig door te vertalen naar een vernieuwd online platform voor SIDN.

Opdrachtgever
SIDN
Opdracht
Herpositionering vertalen naar online platform
Doelgroep
Particulieren, bedrijven, overheid
Oplossing
Online platform met flexibel CMS

Hecht partnerschap

Het partnerschap tussen Us Media en SIDN start in 2013 met de ontwikkeling van een robuuste nieuwe website, met voornamelijk informatie en diensten rond het .nl domein. In de jaren daarna optimaliseren we het platform samen met SIDN en groeit de samenwerking tot een hecht partnership. De slimme .nl domeinnaam suggestietooI die we in 2018 bouwen voor SIDN betekent een succesvolle uitbreiding van de meest gebruikte functie van de site; de domeinnaamchecker. Met de suggestietool en de verbetering van de who is-funnel wordt het vinden van een passend .nl domein (en daarbij de juiste registrar) nog eenvoudiger. De tool leidt al snel tot een verdubbeling van het aantal leads.

Nieuwe propositie: zorgeloos online

En nu dus een compleet nieuw online platform dat klaar is voor het huidige én toekomstige aanbod van SIDN. In een intensief samenwerkingstraject bouwden we een gebruiksvriendelijke website waarbij de nieuwe propositie - SIDN is niet alleen de partij voor .nl domeinbeheer maar ook voor cybersecurity en online identity - volledig in structuur, design en techniek is doorvertaald. Eerder al hadden we met SIDN de transitie van DotCMS naar Contentful gemaakt en de ontwikkeling van het nieuwe platform konden we dus mooi aangrijpen om met het nieuwe futureproof CMS invulling te geven aan onze visie op flexibel contentmanagement.

Herziening structuur en design

SIDN’s strategische input rond de herpositionering vormde een sterke basis voor de totale herziening van de site-structuur en de content. Een mooi groeiproces dat we in co-creatie met de opdrachtgever stap voor stap doorliepen. De drie belangrijkste aandachtsgebieden van SIDN - domeinbeheer, e-security en e-identity - hebben elk een eigen kleur en een aparte landingspagina gekregen, waarmee het aanbod voor sitebezoekers direct helder is. Om over een samenhangende online beeldtaal te kunnen beschikken verrijkten we de veelzijdige huisstijl met online bouwstenen, extra kleuren, iconen en nieuwe grafische elementen.

Ruimte voor aanpassingen

‘Een mooi resultaat waar we de komende jaren zeker op kunnen voortbouwen’

Zo vatte onze opdrachtgever de uitkomst van dit omvangrijke project na de lancering samen. En dat vinden wij heel belangrijk. De website voor een bedrijf als SIDN moet super-flexibel zijn en ruimte laten voor aanpassing en groei. Verregaande autonomie voor de klant staat bij Us Media altijd centraal, zeker bij de (her)inrichting van een contentmanagementsysteem. De opdrachtgever moet natuurlijk zelfstandig content kunnen toevoegen en beheren, maar ook eenvoudig en met constante kwaliteit online campagnes kunnen voeren, landing pages opbouwen en op andere gewenste manieren marketingactiviteiten ontplooien.

contentful

Contentful is een cloud native en API first CMS systeem, of beter CMS infrastructuur. In plaats van content specifiek voor de website in te zetten, gebruiken we Contentful als centraal contentplatform voor alle uitingen, web, apps, schermen, mailings, etc.

security and reblaze

Reblaze verslaat alle inbreukpogingen en aanvallen, biedt DoS/DDos bescherming, vindt en beheerst bots, snift en analyseert alle webverkeer.

gcp

Het ‘cloud native’ platform van SIDN draait volledig op het Google Cloud Platform. Dit platform stelt ons in staat te focussen op de applicatie (en niet de infrastructuur). De cloud native-oplossing zorgt voor voor stabiliteit, snelheid (operationeel en ontwikkeling) en schaalbaarheid.

Resultaat

Wat hebben we met z’n allen toch weer een prachtig project voltooid! Het was geweldig te zien hoe de site beetje bij beetje groeide. Iedereen heeft op z’n eigen terrein met een enorme kwaliteit en gedrevenheid bijgedragen. Dat zie je echt terug in het traject en in de samenwerking. Het is heel fijn dat er zo’n prettige afstemming is en dingen zo goed begrepen en opgepakt worden. Echt super! Ik ben dan ook echt reuze trots op het team en het resultaat!

Nicole Wedler Online Communicatiespecialist SIDN

meer weten?

Laat je verrassen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

maak direct een afspraak